Lekker recept voor traktatie uit de Marokkaanse cultuur

27-05-2014 14:22

Marokkaanse halve maantjes 

Wat heb je hiervoor nodig?

·        900 gr meel.

·        200 gr suiker.

·        250 gr boter of margarine.

·        200 gr zonnebloemolie.

·        2 eieren.

·        2 zakjes vanillesuiker.

·        1 zakje bakpoeder.

·        100 gr kokos. (gedroogd).

Garnering:

·        2 repen chocolade.

·        100 gr suiker.

·        120 gr kokos (gedroogd).

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden, en leg bakpapier in het bakplaat. Doe de olie, de boter de eieren, de suiker, de vanillesuiker en de kokos in de kom, en meng het goed door elkaar met de mixer. Doe nu het meel er geleidelijk bij. Haal het beslag uit de kom en kneed het verder met je handen. Pak een stukje van het deeg af en kneed hier een rolletje van. Leg het op het bakpapier en druk het deeg een klein beetje plat zodat het een half maantje word. Ga zo door tot al het beslag op is. Zet de maantjes in de oven en bak de maantjes licht bruin in 15 min. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

 

Garnering.

Smelt de chocolade in een  steelpannetje. Meng de suiker met de kokos. Doop de afgekoelde koekjes eerst in de gesmolten chocolade, daarna vlug in het kokosmengsel. Laat de maantjes nog even 10 min rusten. Nu zijn ze klaar.